Torekovs Golfklubb - en av Sveriges äldsta klubbar

Mer än 90 år har gått sedan en skara ivriga sommargäster beslöt sig att staka ut något som nödtorftigt påminde om en golfbana på strandängarna strax söder om Torekov. Då på 1920-talet var det bara ett fåtal människor som hade vilja och ekonomiska möjligheter att ägna sig åt golfen. För 1920-talets pionjärgolfare i Torekov - bandydoktorn Sune Almqvist, generalkonsuln Bergsten och kavalleriöversten barnonen Cederström var det helt okej med några beteslyckor tryfferade med komockor, greener klippta med kökssax och där hålen invändigt klätts med tomma ansjovisburkar.

Torekov idag - en bana med linkskaraktär

Längst ut på Bjärehalvön, med utsikt mot Hallands Väderö och där vågorna från Kattegatt möter den skånska kusten, ligger Torekovs GK. Torekovs Golfklubb är en av Sveriges äldsta klubbar med en långvarig tradition och stolthet. Banan är en klassisk linksbana och har en karaktär som bjuder på stor variation beroende på väder och vind. Att behärska olika typer av slag hjälper dig därför att möta banans utmaningar. 

Klubben har idag cirka 1250 golfspelande seniorer och cirka 200 juniorer. Torekovs Golfklubb erbjuder en golfbana av högsta klass och med en vidunderlig utsikt både ute på banan, på rangen och från golfkrogens veranda. Vår strävan är att alla medlemmar och gäster ska känna sig hemma på klubben och uppleva en linksbana av absoluta toppklass.

Vi önskar dig en trevlig golfrunda!